Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΟΛΜΕ: Η''λευκή εβδομάδα'' προσβάλλει τη νοημοσύνη

 

ΟΛΜΕ: Η''λευκή εβδομάδα'' προσβάλλει τη νοημοσύνη
 
Ούτε με τη «λευκή εβδομάδα» διακοπών στα σχολεία, αλλά ούτε και με το νέο εξεταστικό σχέδιο για την Α’ Λυκείου συμφωνούν οι εκπαιδευτικοί σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ο κ.Κοτσιφάκης χαρακτηρίζει «ανάρμοστο και ανεπίτρεπτο οι όποιες αποφάσεις για τις σχολικές εκδρομές να καθορίζονται από προτάσεις προς όφελος των ξενοδόχων», ενώ ζητά την ακύρωση του νόμου για τις εξετάσεις, που ψηφίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ειδικότερα, για την πρόταση των ολιγοήμερων χειμερινών διακοπών, όπως αιτήθηκε η Ένωση Ξενοδόχων και συζήτησαν το μεσημέρι, οι υπουργοί Παιδείας και Τουρισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Όλγα Κεφαλογιάννη, ο κ. Κοτσιφάκης επισήμανε ότι «το θέμα της ''λευκής εβδομάδας'' δεν απασχολεί τόσο την Εκπαίδευση όσο τους ξενοδόχους, οι οποίοι θέλουν να κερδίσουν και σκέφθηκαν αυτό τον τρόπο».
«Το να γίνεται μια εκπαιδευτική αλλαγή με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι πρωτοφανές. Είναι άλλο πράγμα το πώς θα οργανώνονται οι εκδρομές, πώς θα συνδέονται με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πώς θα συμβάλει η Πολιτεία να συμμετέχουν όλα τα παιδιά σε αυτές και άλλο να κλείνουν τα σχολεία για να πηγαίνουν τα παιδιά με τις οικογένειές τους, όπως έχει διατυπωθεί στο σχετικό αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων, προκειμένου όπως διατείνονται να πηγαίνουν όλοι φθηνές οικογενειακές διακοπές, πχ για σκι», σημείωσε ο κ. Κοτσιφάκης και προσέθεσε: «Δεν ξέρω ποιες οικογένειες, νομίζουν, ότι θα πηγαίνουν για σκι ή αν γνωρίζουν ότι οι ελληνικές οικογένειες δεινοπαθούν από τα μέτρα λιτότητας, ότι πολλές οικογένειες έχουν έναν και δύο άνεργους στο σπίτι και ότι πολλά παιδιά έρχονται στο σχολείο και δεν έχουν τα στοιχειώδη για να φάνε κανονικά, ότι οι οικογένειες πληρώνουν τα χαράτσια και δεν έχουν τη δυνατότητα να ζεστάνουν τα παιδιά τους».